Geschiedenis

20 februari was de dag, dat de band Next-Life, die tot deze datum bestond in de bekende bezetting Sietze, Eric, Pieter, Elly en Marc in goede harmonie uit elkaar is gegaan. Heel jammer, maar respectvol kunnen we tegen elkaar zeggen, dat het een mooie tijd is geweest.

Onderstaand komt in het kort de geschiedenis van deze formatie. We bedanken alle fans die ons tot nu toe hebben gevolgd.

 

 

Op de pagina Toekomst lees je de nieuwste plannen hoe het verder ‘moet’ , gaat.

 

Next-Life is een Nederlandse band die zich vooral op festivals en in kerken laat horen. 30 augustus 2011 werd de band opgericht. Ze begonnen met het project wat inmiddels is uitgegroeid tot de band Next-Life. De muzikanten hebben allemaal hun sporen uit voormalige gospelbands of Praise bands verdiend

De band heeft vanaf het begin altijd een zangeres gehad, maar er zijn in de jaren drie wisselingen geweest De eerste zangeres was Geertje Marinus, de tweede zangeres was Regina Nielen.  Met de zangeres Elly Terpstra is er stabiele tijd ontstaan en worden er 3 singles uitgebracht. Op 20 februari 2018 komt er een einde aan deze huidige formatie. Vanaf die tijd word er gezocht naar een nieuwe stabiele formatie, die uiteindelijk, door nog een aantal bandwisselingen in het voorjaar van 2019 word gerealiseerd. Hieronder word dit uitgebreid beschreven.

Ontstaan van de band.

Op 30 augustus 2011 speelden de drummer Sietze Houwink en de bassist Eric Weening in de begeleidings praise band van de baptisten gemeente De Vluchtheuvel en wilden meer met hun gaven doen. Ze overlegden en wilden een band oprichten, waar niet alleen op de zondag, maar ook door de week op festivals en andere gelegenheden gespeeld kon worden. Veel christelijke artiesten zoeken eventuele mede bandleden op Christelijk podium, waar voor Next-Life ook een aantal reacties vandaan kwamen. Er werd eerst een oefenruimte gezocht in een multifunctioneel centrum in de plaats Surhuisterveen, waarna er echt kon worden begonnen aan de formatie van de band. Eerst werd de gitarist Pieter Alkema en de zangeres Geertje Marinus toegevoegd aan de band. Er kon gespeeld worden in de setting drums, bas en gitaar. Al gauw ontdekte de band, dat er meer moest kunnen en al gauw werd er een tweede gitarist Marc Zijlstra toegevoegd al had men eerst voorkeur voor een toetsenist! De band is nu compleet!

De band

Tot medio 2013 was Geertje Marinus de zangeres van de band, maar heeft destijds de band verlaten, omdat ze andere muziekstijlen ambieerde. Nog geen maand later werd Regina Nielen toegevoegd aan de band, waarna er al gauw weer werd opgetreden. Ook zij ambieerde een andere muziekstijl en heeft medio 2014 de band weer verlaten.

Na verschillende audities werd de zangeres Elly Terpstra toegevoegd en vormt met de andere bandleden het huidige Next-Life. Elly kan zich goed vinden in de stijl en groeit zelfs uit tot mede tekst en muziekschrijfster.

Tot 20 februari 2018 is de formatie onveranderd gebleven en hebben ze de weg ingeslagen om hun eigen werk te benadrukken.